torsdag 9 oktober 2008

P.S.1 Cock-a-doodle-do


Man blir inte pigg av att socialisera på krogen om nätterna. Els-Marie med jobbteam är i stan och mötte härom kvällen upp för middag på The Spotted Pig, en irländsk pub som är ett nytt "Hot Spot" för kändisar. Självklart blev vi inte starstruck på något vis trots att vi väntade på bord i 72 timmar. Men dom hade jätteroliga pommes frites som såg ut mer som skosnören.
Dagen efter drog jag och en lika trött Lotta ut till P.S.1 Contemporary Art Centre på Long Island och kompenserade vårat dåliga krogsamvete med kultur. 
Större delen av museet var under omhängning så vi fick vandra runt gratis och titta på bla Olafur Eliassons roterande spegel i taget och hälsa på hönsen på gården som värper ägg direkt till museets kock.
Det var en finfin sommardag med säkert 25 graders värme så vi stannade en stund ute i gummifåtöljerna och låg och tittade på himlen och de färgade löven som stack upp bakom betongmuren. Och inspelade cock-a-doodle-do's för i New York City är det tydligen annars förbjudet med tuppar.




Färden fortsatte sen till gräset i Bryant Park. Där mötte vi en gubbe i rock och glasögon och udda röst som ville veta var tunnelbanan låg men samtidigt också ge våra fötter en omgång zonterapi. Med andra ord en man med bra simultanförmåga.

Inga kommentarer: