tisdag 30 september 2008

Crossoverdressing

Att folk tenderar ha en massa underlättnadstrix för sig om dagarna är ju inte ett helt okänt faktum. 
I Stockholm förekommer ofta dessa trix i cykelrelaterade situationer; t ex glömskan av det ena instoppade byxbenet i strumpan efter cykelfärden eller den kanske mest uppenbara; in och handla mat på Konsum med cykelhjälmen på. 
I det sistnämnda fallet är det i och för sig lite oklart om personen i fråga medvetet visar sig obrydd eftersom den ändå, trots superlång kö, anser sig vara mer ute på cykeltur än ute på shoppingrunda.
Hur man än väljer att resonera så är båda exempel på underlättnadstrix som också skulle kunna samlas under termen Crossoverdressing.

I New York är det inte helt ovanligt att man matchar bygghjälmen till kavajen direkt utanför porten och sen promenerar fyrtiotusen gator till jobbet. Allra helst åker man färja och tunnelbana en bit på vägen också i full skrud. 

Men få Crossoverdressings är dock så underhållande som Kostymnisse med slipsoro.

Jag kan aldrig bestämma mig för om handlingen utförs i vetskap om att man är en slafspelle och att man därför i förebyggande syfte vill rädda dyrgripen. I sådana fall skulle man ogärna sen efter lunchen vilja lyfta på slipsen på merparten av finansvalparna och inspektera skjortan. 
Tanken har också slagit mig att man nonchalant slänger slipsen över axeln som en kod till andra finansvalpar signalerandes att man minsann varken använder accessoaren som hakklapp ELLER som förklädnad till slafsfasoner. Man vet alltså bättre än så och vill därmed rentvå sig själv i leken.

Oavsett vilket av alternativen man väljer så är det sen enormt roligt att bevittna hur kostymnissen glömmer bort sin lunch-show off och återgår till sitt professionella businessjag.

Frågan kvarstår förstås om det verkligen är en glömska. Fläckfriheten kanske rentav är en dubbeltydig kod som kan komma att vara avgörande under eftermiddagens handskakningar. 
Detta symboliserar en businessman med rent mjöl i påsen. 

Inga kommentarer: