söndag 28 september 2008

Smorgasbord after disco

Regnet dominerar numera dagarna and I'm lovin it. Äntligen kan man gå loss och bli människa på låg hastighet. 

Min gudson Loves pappa Mattias är i stan och bjöd idag in till brunch på Aquavit. Very well.
Smorgardsbordsrookie eller ej- alla gäster ges i menyn chansen att plugga ordningsregler på hur förloppet ska gå till. Vi lusläste såklart från början till slut eftersom man som svensk ogärna vill screw up med sill och potatis på internationell mark. 
Chef Samuelssons smaklökar var inte dumma en loj dag som denna. Det kan också konstateras att inredningsarkitekterna vänt in och ut på sig själva för att få till så många raka linjer som möjligt i lokalen. 
Men det var sköna stolar. 

Tokion Magazine ställde igår kväll till med Arthur Russell Movie After Party i China Town. 
Troligtvis hade inte många i partypubliken nån större aning om att det också var en film med i görningen men det spelade ingen roll, det fanns en discokula.

Kvällen började dock redan ganska tidigt i baren på Nobu's systerrestaurang Mai House tillsammans med Lotta som är i stan och praktiserar på just Tokion. 
Vår bartender Rahman, som visade sig ha ett 8-årigt långt förflutet på Nobu, var till min förtjusning väldigt delgivande om Robert De Niros favoritdrinkar. 
Som sann maffiaanhängare vore man förstås i det läget dum om man inte också försökte kamma hem recepten till resten av familjens drinkbricka- med Scorsese och Pacino i spetsen. 
Det verkar härja en del Pastis mellan herrarna vilket var jobbigt att höra för det finns verkligen godare grejer. Jag inser att det kan komma att bli min sociala drinkdöd i bättre sammanhang. 
What to do. Man får jobba fram en Scarface-page och öppen coctailklänningsrygg i stället. 


Inga kommentarer: